jueves, 6 de septiembre de 2012

Mas Farró. Formatge d'ovella. Garrotxa

http://www.facebook.com/mas.farro

Producte: Formatge serrat d'ovella


Formatge serrat d'ovella

Aquest formatge tradicional dels Pirineus que solien fer pastors i a les cases de pagès va ser recuperat a finals del segle passat per alguns formatgers, adaptant-ne les tècniques tradicionals d'elaboració.

Aquest formatge és de llet d'ovella i s'elabora de forma artesana a partir de la llet crua. S'hi afegeixen els ferments làctics i el quall, s'agita per fer una bona mescla i es deixa quallant entre 45 minuts i una hora. La quallada es talla a la mida de gra d'arròs, es deixa escórrer i s'emmotlla. Després es premsa de 8 a 12 hores i es sala en salmorra durant 12 hores. La maduració es fa entre 10 i 12ºC, amb humitats properes al 85%, de dos mesos a un any.

Antigament s'elaborava de primavera a estiu, lligat a les temporades de pastura, però actualment es fa tot l'any. És un formatge dur, baixet, consistent i atapeït. Per fora és de color groc, amb una pell molt fina i llisa, d'aparença cerosa, sense cap esquerda. En boca, és intens i un xic picant.
(Font: gastroteca)

No hay comentarios:

Publicar un comentario